tpzs@freemail.hu        turcsanyine.perge.zsuzsanna
TURCSÁNYINÉ PERGE ZSUZSANNA OKLEVELES ASZTROLÓGUS SZOLNOK SZANDAI S. U. 35.
BEJELENTKEZÉS: 06 30 482-6438 VÁROM KEDVES ÜGYFELEIMET MOST MÁR SKYPE-ON IS
 
 

Cikkek:

Témakörök Tanulmányok

Programok:

Chart
Tanulmányok

ELŐSZÓ

Miért kellett választanom a Pluto témát?

Nem az volt a célom, hogy mindent leírjak a Plutoról, de ami papírra került azt java részt megéltem, vagy családom, ismerőseim életéből merítettem.

Ezek a gondolatok, élmények, belűről jöttek, és kikényszerítették, hogy megszülessenek. Sokszor Plutoi energiával, elemi erővel törtek a felszínre, máskor Szaturnuszi gyötrődéssel, akadállyal. Én most már sejtem milyen nagy Úr a Pluto és remélem mások, okosabban tudják felhasználni erejét.

Köszönettel tartozom Frankenné Jordán Eszternek kedves tanáromnak, aki a leg megfelelőbb pillanatban tudott lelket önteni belém, és biztatott, hogy nem kell megijedni a Pluto kuatrátjától, mert “felborulnak a dolgok, de meg is oldódnak”. Csak nagyon nehéz ezt megérteni akkor.

Szeretném megköszönni Bán Tamás és Dr Janák Lajos élvezetes előadásait, ami egy-egy lépéssel közelebb vitt ahhoz a bölcsességhez, amit ők is életük végéig tanulnak. Remélem, még sok-sok éven keresztül öregbítik az ASTROLÓGIA jó hírét és tovább adják azt a tudást tapasztalatot, amit sok-sok éven keresztül megszereztek.

Tisztelettel és sok szeretettel:

Turcsányiné Perge Zsuzsa

 

 

 

 

PLUTO KERESÉS

 

Percival Lowel 1855 március 13-án 07 óra 35 perckor született Bostonban

Rendkívül érdekes és tanulságos a RADIX-a különösen azért mert a J Az ASC-en áll. Valami egészen különleges hajtóerő fűtötte Lowelt hiszen életének jelentős részét arra áldozta, hogy megtalálja saját bolygóját. Tudta, létezik még a I-on túl egy bolygó. 1915-ben jelentetett meg egy cikket, amiben nagyon jól meghatározta magát az égitestet, s annak valószínűsíthető pályáját. Az sem véletlen, hogy a Lowel csillagvizsgálót éppen a Mars dombra építette Flagstaffban. A E felsőbb oktávja a J.

Percival Lowelt arra sarkalta ez a számára is még ismeretlen bolygó, hogy mutassa meg a világnak, a maga fizikai valóságában létezését.

A képlet azt is elárulja, hogy a szerencsés megtalálás, csak halála után történik meg. Az IC ura a B az MC-n, a 8. ház ura a F a 11. Házban. 1929-ben Clyde W. Tombaugh ( hobby csillagászt ) vette fel az intézet aszisztensének. 1930-ra kifejlesztettek egy olyan berendezést, ami nagy mértékben leegyszerűsítette a munkát. Itt a felvételek egymásra helyezése és alulról való megvilágítása, kiegészült egy, speciális eljárással. Ahol, a felvételek között elmozdulás volt a fény mozgása villogást idézett elő. Nagyon fontos pl: hogy Tombaugh nem nézett a távcsőbe, hanem lefele. Az elfordított arc nagyon fontos. Lefele és felfele egyszerre kell látni.

TOMBAUGH neve Tomb és Baugh. Az első szó jelentése “sír,” “kripta”, “mauzóleum”. A második szó “ág” Aeneasnak és Szibüllának, egy aranyág segítségével sikerült kijutni a holtak birodalmából.

E kis kitérő után visszatérve Lowel radixához teljesen világossá válik, hogy a 8. ház ura a 11-ik házban nem lehet más, mint egy barát egy kolléga, pártfogó (aki a 8. ház szinbolikáját hordozza ) akivel közös erőfeszítés eredményeként meghozta számukra a “halhatatlanságot”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A PLUTO CSILLAGÁSZATI ADATAI

Naptól való távolsága: 5908,1 millió km

Keringési ideje: 248 év 157 nap

Tengelyforgási ideje: 6 nap 10 óra

Egyenlítői átmérője: kb. 3000 km

Tömege: A földének 3%-a

Holdjának neve: Charon

Hőmérséklete: -230 C

Nagyon messze a Naprendszer peremvidékén kering a Pluto . A naptól számított kilencedik bolygó. Ami már szinte, nem is bolygó, hanem egy jég üstökös. A Pluto ellipszis alakú pályájának excentricitása 0,25 ami az összes bolygó közül legnagyobb . Keringési pályája miatt a 248 évből 20 évet a Neptunusz pályán belül tölt. 1979 január 23 - 1999 március 15-éig a Naprendszer legkülső bolygója a Neptunusz volt. A Plutó pályasíkja 17 fok 8 perces szöget zár be az ekliptikával, amely az összes ismert bolygó pálya elhajlása közül a legnagyobb.

A Pluto tengelye 52 fokot dől el vagyis a keringési síkkal 38 fokos szöget zár be. Tehát: hasonlóan oldalra billent égitest, mint az Uránusz.

A Pluto átlagos sűrűsége a vízéhez hasonló, ezért feltételezik, hogy a bolygó és holdja fagyott vízből , ammóniából és metánból álló jég golyó. Hőmérséklete : -230 C . Ilyen alacsony hőmérsékleten a nehezebb gázok már mind meg fagytak. A könnyebbek , pedig valószínűleg mind elszöktek a kis tömegű bolygóról Valószínűleg nincs légköre, vagy ha van is az nagyon gyér.

A Plutónak is van holdja a Charon. Olyan közel van a Plutohoz, hogy nem tudtunk róla egészen 1978-ig. A Charon 20-szor olyan közel van a bolygójához, mint a Hold a Földhöz. Átlagos távolsága a Pluto középpotjától 20 000 km, és a bolygó saját tengelye körüli forgásával azonos idő alatt kerüli meg anyabolygóját. Átmérője 1186 km ami a Plutoénak majd a fele, így saját bolygójához viszonyított aránya a legnagyobb a Naprendszer valamennyi holdja közül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A PLUTÓ RADIX ELEMZÉSE

 

A tengelyek fix jegyekben találhatók ami azt mutatja meg hogy, hosszan tartó stabil hatással számolhatunk

A házak a Placidus házrendszerben készültek és az az érdekessége. Hogy minden ház kettő jegyet foglal magába. Mint tudjuk, minden egymás után következő jegy az előzőnek az ellentéte. Ebből is látható, hogy a Pluto minden életterületen kétarcú . Igaz az amit ott jelent de annak az ellentéte is. A fix (9) a kardinális (7) pont. A hanyatló ház (7) pont a kapcsolatok háza (7). A hanyatló házak pontértéke azt mutatja, hogy a sors labilitást hozza előtérbe. Vagyis nem tehetünk ellene semmit, úszni kell az árral. Nem szabad ellene dolgoznunk. A fix jegyek (9) pontja, majd ezt követi a kardinális (7) pont. Felforgat labilis bizonytalan helyzetet teremt de a megújulás és az új lehetőségét is adja .Az ASC a h -ban a E a 3. ház csúcsáról a J a 9. ház csúcsáról vet jó fényszöget az ASC-re. Ezek a fényszögek ki is jelölik lakhelyét a h -t.A J a 9. házban a magasabb szintű spirituális tudást hirdeti, érzelmi töltéssel rendelkezik, hiszen a vizes d jegyben tartózkodik. A 9. ház mit is jelent. Ez a ház az Isten háza és a J valóban Isten, a túlvilág ura . A 9 .ház a nagy utazások háza is és itt a J megmutatja, hogy a legnagyobb utazást ő biztosítja az embernek, de ahhoz hogy a túlvilágra átmehessen valaki , el kell hagynia a testét minden materiális vonatkozásában JWEG a j-ban. A materializmus befolyása megakadályozza abban, hogy a jelenségek összefüggését helyes fényben lássuk . Ahogy a fizikai folyamatok észlelésére látó és halló szervek fejlődnek ki, ugyanúgy fejleszthetjük ki a szellemi, lelki észlelő szerveket , amelyek a lélekvilágot és a szellemi világot tárják fel előttünk. A testünk, ez a sűrű anyag, óriási teher a lélek számára, szinte teljesen megköti, bezárja.

De tudnunk kell, hogy amikor a lélek világába lépünk, a fizikaitól teljesen különböző, új világba jutunk. A durvábból a finomabba. Aki nen rendelkezik ilyen magasabb érzékkel annak ezek a világok sötétek és némák. A testi fejlődésről, az anyag a j jegy gondoskodik. Ha kész a belső nincs szükség állványzatra. A magasabb érzékek kifejlesztésén ( J a 9. Házban a szenzitív d-ban ) munkálkodnunk kell. A J 9-es házához tartozik a lelki fény, a tevékeny lelki erő és a szűkebb értelembe vett lelki élet.

2. ház a i -ban ura a F az c -ben. Sok publikáció jelenik meg róla. Sokan apró pénzre váltják a megismeréseket a tanultakat.

3. házban a A D C. A A ( az egó) a k-ben a legszociálisabb jegyben. Az MC ura is a A. Testvére F (Zeusz) szolgálatába állítja magát, így teljesíti hivatását. Nem öncélú, hanem szociális és társadalmi jellegű.

4. ház ura az H a a -ban . Az ő birodalma , a pokol bugyra a forróság a tisztítótűz, de a mennyország és a határtalan szeretet is. A l ura fönt az MC környékén.

5. ház benne az H nem hímnemű és nem nőnemű jelleget hordoz mindkét nemre egyformán hat. Energiája szexuális, de ez az erő a szellemi szférába szublimálható. Forradalmasította pl: a gyermektervezést, ( fogamzásgátló tabletta, lombikbébi program, gén manipulációk stb ).

A számítógépes grafika, mint önálló művészeti ág jelent meg. Érdekes módon : az Interneten keresztül szexuális szolgáltatásokhoz is hozzá lehet férni. A sportban: hatalmas csúcsteljesítmények születnek a doppingszerek használatából kifolyólag. Tehát a J radixának 5. háza rendkívül mozgalmas, szinte félelmetes dolgokat mutat.

6. ház ura a E, másod ura a D . A betegségek egyértelműen szexuális jellegűek . A szabad szerelem a függetlenség, ami az 5. házban láthatóvá vált, magával hozza a halálos kórt pl : AIDS . A E és a D 3. házban j jegyben a kötelességszerű munka hivatássá válik, a J segítségével virágzik a prostitúció . A 3. ház az utak szélén és mint egy hozzátartozik a kereskedelmi és diplomáciai utazásokhoz az efféle szolgáltatás. A média is, sokat foglalkozik ezzel a témával . “ Keresik a jó megoldást.”

7. házban a F S C Vásárlásra ösztönöz, és reklám propagandát indít el. Jó üzletek köttetnek. A jogi kis és nagy kapuk manipulációja ( jelen korunkban, szinte a nyilvánosság előtt zajlik ) ilyen jellegű pereskedések.

  1. ház ura a C másod ura a B . Milyen halál eseteket produkál ? A tömegközlekedési balesetektől, a kórházban végzett operációkon keresztül, a labilis idegrendszerű öngyilkos jelöltek, vagy gyilkosságok mind hozzá tartoznak.
  2. ház a magasabb szellemiség, a bölcsesség a spirituális tudás. Itt áll maga a J és erre szeretné megtanítani a felvevőképes elmét.

10. ház az MC az e -ban a célja hogy fénnyé változtassa az anyagba ragadt egót.

11. ház ura a C és a másod ura a D . Ez a két bolygó az ő segítője .

12. ház csúcsán a B. A lélek, az érzelemvilága kiegyensúlyozatlan feszült. Ha ránézünk a képletre azonnal szembetűnik a fényszögekből adódó fejre állított kissé oldalra billent öt ágú csillag. Ez is azt bizonyítja, hogy mágikus, démonikus hatalommal rendelkezik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MITOLÓGIA

A Skorpió felett a Pluto uralkodik. A nyolcadik jegy a lényegi átalakulások színtere. Az életnek szét kell hullania ahhoz hogy újjászülethessen. Úgy is felfoghatjuk , hogy a lét pokoli mélységeibe való álámerűlés. Egyébként a Plutó éppen a túlvilág istene.

Szaturnusz fiaként először is apja vérengző mániájának ( - felfalja saját ivadékait – ) áldozata. ( Szaturnusz = idő ) Becstelen nemzőjének beleiből vonja ki őt báttya Jupiter, aki le is taszítja trónjáról a vén zsarnokot. E győzedelmes forradalmat követő általános osztozkodásban Plútónak a sötét pokol birodalma jut. Csúfságától, és a felajánlott föld alatti élet melankóliájától visszariadva az istennők hallani sem akarnak arról, hogy megosszák vele sötét királyságát. Erre Jupiter elrabolja Proserpinát, Déméternek, az aratás istennőjének lányát, mire Déméter dühtől tajtékozva szólítja fel az összezavarodott Jupitert , hogy adja vissza lányát. Megtorlásképpen pedig terméketlenné teszi a földet. Jupiter zavarban van, mivel Proserpina épp a mézesheteit tölti és boldognak látszik. Férjében felfedezte ugyanis a visszataszító felszin alatt rejtőző titkos bájakat ( ez tipikus Skorpió-vonás ) , így nem sietős neki , hogy a felszínre emelkedjen. A felek érzékenységét kímélve az Olimposz ura köztes ítéletet hoz: Proserpina minden évben anyjánál tölti a szép tavaszi és nyári időszakot, míg a fenn maradó időre visszatér férjéhez. A megbékélt Démétér újra termővé teszi a főldeket, és minden visszatér a rendes kerékvágásba. Proserpina visszatérése a fényre újjászületési igéret a magok számára is a téli jeges földben való raboskodás után. Plutó azonban buja sóvárgástól hajtva, gyalázatos szenvedélyekbe veti magát ( a jegy erotikus hatalma ) vad féltékenységet keltve felszarvazott élettársában ( íme Bika és Skorpió tengely, mely épp a féltékenységet jelképezi. Egy nap a magából kikelt Proserpina még agyon is tapossa egyik vetélytársát, akit a lesúlytott Plutó azonnal fodormentává változtat. ( nemi ajzószernek tartott növény )

Figyelemre méltó a párhuzam a plutoi mitológia és a jegy pszichológiája között “Palotája” Tartarosz a pokol mélyén épült. Innen vigyázza uralkodóként államait és diktálja hajthatatlan törvényeit. Alattvalói lebbenő nyomorult árnyak, annyian vannak mint a tenger hullámai, mindazok. Akiket a halál lekaszált a földön, ennek az istennek a prédájává válnak, a jogara alá kerülnek, növelik gazdagságát. Amióta csak megalapította birodalmát, egyetlen szolgája sem szegte meg parancsát, egyetlen alattvalója sem kísérelt meg lázadást. Ő az egyetlen isten, akinek soha nem kellett félnie az engedetlenségtől vagy az ellenszegüléstől ő az egyetlen, kinek hatalma általánosan elismert .”

( Commelin, Görög és római mitológia, Garnier )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A PLUTO A SKORPIÓ ASCENDENS, NAPJEGY ÉS A NYOLCADIK HÁZ

Valahol ez a négy téma hasonló összefüggéseket takar. A halál az elmúlás és újjászületés, vagy megújulás gondolatait hordozza és a legmélyebb érzelmekkel függ össze. Az intenzitás, jellemző eme szimbólumokra, mégpedig sokkal mélyebb, mint azt általában értik. A legtöbb bizalom is ezekben a jelképekben van, de a bizalommal való visszaélés is.

A Pluto lelkünk legmélyének és öntudatlan motivációnknak jelképe. A nyolcadik ház a teljes elkötelezettségé. ( Nem a házasságról van szó, mert az a (7. Ház ) Hanem arról a belső mély önmagunknak tett érzelmi elkötelezettségről. A Skorpió Ascendens az egy tipikusan olyan ember, aki önkéntelenül és állandóan vizsgálja a környezetét. Ösztönös pszihológiai tudásával nagyon jó emberismerővé válik. Van egy hatodik érzéke a veszélyre. Önkéntelen próbálja elkerülni a bizalmával való visszaélést. A dolgok mélysége érdekli és nem az üres fecsegés. Nagyon intenzív tud lenni, de ő ezt nem tudja magáról.

A Skorpió nap az a gyújtópont, ahogyan az egész horoszkópban a jelzett energiák megvalósulnak egyfajta egységes módon. Ami mi vagyunk, az megnyilvánul kifelé a világ felé. A nap (kifelé áradó energia) ahogy intenzitásunk kreatív módon megvalósul. A skorpióban lévő bármely bolygó, egy nagyon mély és őserejű pszichológiai hajlamot hordoz., hogy ez milyen módon nyilvánul meg az függ az adott egyén tudatossági szintjétől. Ennek arányában mindig ott van, hogy sohasem elégszik meg a felszínes válaszokkal. Tudni és látni akarja a lényeget. A mélyére akar hatolni annak, ami éppen foglalkoztatja, fontos számára. Legyen az egy gondolat, egy téma egy ismeret egy tudás vagy egy másik ember. Ha a Skorpió jegye, vagy a nyolcadik ház jelentős a horoszkópban, az egy tipikusan olyan valaki, akinek a tekintete mélyebben néz, mint ahogyan általában megszokott. A lélek benne erősen tükröződik, és a másik embernek önkéntelen a lényegébe, a lelkébe lát. Ez nem tudatos, ösztönös. Ez a nézés más emberekben bizonytalanság érzetet, sőt félelmet is kelthet, mert nem szokták meg, hogy ilyen mélyen tekintsenek beléjük. Azt vizsgálja mik a valódi motivációk, és van-e ártó szándék a másik ember tetszetős felszíne mögött. Veszélyt jelent-e valami módon. Ez az ami miatt sokan félelmetesnek hiszik a Skorpiót. Minden csak akkor félelmetes, ha alantas motiváció áll mögötte. A Skorpiók született spontán pszichológusok. A Skorpió, a Pluto, a nyolcadik ház alapvető kérdése a MIÉRT? Vagyis a dolgok mögé nézés, a valódi okok, és okozatok feltárása vezeti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RÖVIDEN ÖSSZEFOGLALVA

Analógiái: Halál Színe: Vérvörös, bordó

Újjászületés Féme: Plutónium

Robbans Köve: Sötét gránit, vérkő

Hatalom Növény: Gomba, menta

Transzformáció Állat: Skorpió, pókok

Bekebelezés Hivatás: Pszichológus

Válság Filozófus

Szélsőség Ezoterikus

Önfeladás Remete

Átváltozás Sírásó

Megtisztulás Szervek: Végbél, vastagbél, tobozmirigy, nemi szervek

+ Az akadályok leküzdéséhez ad támogatást. A jellemet elszántsággal, és lendülettel telíti. A dolgokat magasabb szempontból értékeli. Nem tér ki a kihívások elől. Óriási dimenziókat jár be. Minden változás egy magasabb szint elérését hozza.

- Kegyetlenné és rombolóvá válik. Fanatikusan küzd a hatalomért, olykor kíméletlen lehet. Keresi az összeütközést és a harcban nem válogat az eszközökben. Jellegzetesen féltékeny, és engesztelhetetlen természetet ad.

A PLUTÓ KETTŐS ARCA

Hogyan is mérlegelhetné valaki a jót a rossz ismerete nélkül? Hogyan vágyakozhatna a fényre, anélkül hogy megismerné a sötétség kínját? Micsoda sivár eldorádóban élne az ember, ha nem volna a rossz. A gonosz szenvedést okoz, és a fájdalomból ered a jobb utáni vágyakozás. A tökéletlenségek késztetnek bennünket arra, hogy haladást, fejlődést akarjunk és eszményeket állítsunk magunk elé. A jó és a gonosz mindig létezett, örökké elpusztítva és megújítva önmagát. Úgy mint a sakk játékban, ahol a fehér és fekete bábuk azonos erővel állnak egymással szemben. A két hadsereg katonái rendbe sorakozott. Úgy néznek farkasszemet a fény és a sötétség, egy játékon belül. A győzelmet, azonban nem követi béke, mert a harc a végtelenségig folytatódik.

ALACSONYABB REZGÉSZSINTEN

Úgy ítélem meg , hogy a J materiális síkon, azoknál az embereknél, akik már a I rezgését sem tudták megfelelően érzékelni , csak az anyag és az anyagiasság világában élnek , tehát ezeknél a hétköznapi embereknél a J mars szerűen működik, és talán , még masszívabban , mint magánál a E-nál, és részben kaotikus összezavaró is mint a I -nál.

A félig tudatos vágyak folytonos kifejezésre juttatása, mások erőszakoskodó manipulálása a saját célok érdekében, minden eszköz kíméletlen alkalmazása az önszembesülés elkerülése és az erő imádata.

Erőszakosságot, önkényt és mértéktelenséget, alacsonyabb rendű érzékiséget hozhat.( tobzódó felkorbácsoló erotika, perverzitás, szexuális bűntény). Heves erőszakos magával ragadás kielégíthetetlenség. Cselszövő a háttérből mozgató, veszélyes ösztönök. Vasszigor, nagyfokú önzés, brutalitás, hipnotikus bűntett. Robbanékonyság, váratlan dühkitörés, veszekedő, ingerlékeny, öngyilkosság, balesetek . A hihetetlen mértékű túlzás mindenben. Kegyetlen, elbizakodott összeférhetetlenség, féltékenység, rosszindulat és gonoszság. Sértő irónia.

MAGASABB REZGÉSZSINTEN

Tehát: Csak azok az emberek ( és ebből nagyon kevés van ) akik az imént említett hatalmas pusztító erőt , a J erejét uralmuk alá tudják vonni, és értelmileg és érzelmileg is elég fejlettek ahhoz, hogy megértsék lényegét. Azt, hogy mindent fel lehet használni pozitív és negatív módon, és ebben az esetben, ez a véres, gyilkos, mindent felforgató energia átalakul, megmutatja legpozitívabb lényegét is.

Minden értelmünkkel és akaraterőnkkel az önátalakításra kell koncentrálni, bátorság saját legmélyebb vágyainkkal és késztetéseinkkel való szembenézésre, illetve ezek átformálása akár nagy erőfeszítések árán is.

A J energia csak és kizárólag magasan spirituális célok érdekében fejt ki pozitív hatást. Yogik, guruk, látnokok, ezoterikus tanok hirdetői, bölcsek képletében nagyon komoly erős Pluto hatás érvényesül. A J energiát, ha nem megfelelően hasznosítja az ember, saját magát is ez az erő pusztítja el. A bumeráng visszatér. Egészen biztos vagyok benne, hogy minden valódi guru, látnok, stb ösztönösen tudja ezt.

Az Egyiptomi kultúra halott kultsza is a J energiáiból táplálkozik. Fritz Brunhüber is említést tesz erről tanulmány munkájában.

Saját példát említve ez nálam úgy jelentkezik, hogy egy belső erő hihetetlen vágyat ébreszt , hogy elutazzak Egyiptomba. Már szinte mindent elolvastam ebben a témában, ezerszer feltettem a kérdést magamnak: Mi dolgom nekem ott ? A J a legmélyebb tudattalannal kényszerít szembe nézni. Árnyoldalunk legbensőbb valóját hozza felszínre. Egy olyan kozmikus végtelenségnek a birodalmát sejteti amelytől az értelem megriad. Van valami rejtélyes a Plutoval kapcsolatban, valami ami a megfogatatlannak és a hétköznapi szóhasználattal megfogalmazhatatlannak tűnik. A bolygó hatása érzés szinten működik, ami nagyon – nagyon mélyről fakad. Az érzéseket, pedig nehéz hitelesen pontosan megírni. Éppen ezért akik nem fogékonyak a mély emócionális energiára zavaró frusztrációként élik meg. A Pluto, arra ösztönöz bennünket, hogy mélyen nézzünk önmagunkba és önuralmat tanúsítsunk. A spirituális szellemiség felé kell, hogy tereljen. Az erőnek egy rendkívül összesűrített formáját jelöli, akár egyéni élménnyel függ össze akár kolletív jelenségekkel. A Pluto nagy energiája olyan forrásból táplálkozik, amelyet nevezhetünk: transzcendensnek. Ezért is nyilvánul meg mindig ellentétek formájában, mert ami valójában érzékelésen túli, azt a hétköznapi tudatunk, csak ellentétek formájában képes felfogni: öröm - szenvedés, jóság – gonoszság, mert minden igaz, de annak az ellentétei is. A Pluto, olyan erőt képvisel, amelyet csak akkor tudunk alkotó módon, jól hasznosítani, ha kellően spirituálisak vagyunk.

Érdekes tapasztalatot gyűjtöttem J hangsúlyos emberekről, akik gyerekkorukban pl: álmukban rengeteget repültek. Volt, aki szikláról ugrik el, kitárja kezét. Volt, aki toronyból ugrik ki, kezét széttárva repül, és élvezte, hogy a többi gyerek ezt nem tudja. Én személy szerint az úton futottam, kezem felemelve, levegő visszaszorítva felemelkedtem, a gyerekek pedig nem tudták utánam csinálni, nekik nem sikerült. Az álombeli repülés fontos információt hordoz a Pluto sajátos világából. Vajon hová nyúlik vissza ez a tudat alatti emlékezet?

A fáraók idejében az emberek azt gondolták, hogy a test halála után a lélek pillangó formájában kiszabadul . (Az első fáraók fél istenek voltak, hatalmas pozitív energia sugárzott belőlük ). Ez jó hatással volt az ország gazdasági életére. Meg akarták őrizni, tartalékolni, akarták eme pozitív energiákat. Úgy gondolták, a test halála után is sugároz, ezért bebalzsamozták, vászonnal is körbetekerték, és a piramis királytermébe helyezték. ( A múmia olyan, mint egy báb.)

A Pluto a metamorfózis elvét jeleníti meg, ezért uralma alá tartozik minden olyan ciklus, amely fejlődése során számos átalakuláson megy át ( mint pl: a pillangó fejlődése a bábból )

 

 

 

 

 

 

MILYEN IS A PUTÓ

(összehasonlítás más bolygó energiákkal)

B

A jó hold érzelemben gazdag, szeretetteljes személyiséget ad. Mindenki tudja, hogy egy radixban lévő, hangsúlyos holddal egy ember milyen érzelmi viharokat képes megélni. Egyik nap, vidám és jó kedvű és aztán, ( az égvilágon kívül semmi sem történik ) a másik nap mogorva és puffancs természet lesz ok nélkül. Ahogy a Hold változtatja formáját úgy hullámzik aB hangsúlyos embernek a hangulata. Olyan érzelmi feszültséget képes teremteni maga körül, hogy nem is tudom megállapítani ki szenved jobban ő vagy a környezete.

Valahogy, hasonlatos a J működése csak sokkal folyamatosabb és óriási erejű. A J az érzelmek mélységét, a szenvedélyesség előtérbe kerülését jelenti. Míg a B a viharokat, a J elsöprő erejű tornádó jellegű belső feszültséget és szinte kibírhatatlan érzelmi fájdalmat okoz, a lelki és fizikai szétesés kiséretével. A B -nál szeszélyeskedésnek tűnik a hangulati váltás, nem olyan mélyek mint a J esetében. A B a népet szimbolizálja a J az óriási tömeget. Jelölésük is hasonló : A B az egymásba érő két félkör amely az érzelemvilág és a lélek egységét jelképezi . A J a szellemiségbe (O mindennek a kezdetét és végét a végtelent a mozgás folytonosságát a szellemiséget szimbolizálja ) bezárt érzelem világ az ezoterikus jelentése.

A

A nap a cél, amivé válni akarunk, a tudatos én, az egó. Jelzi a méltóságot, az önbecsülést. Teremtőerő sugárzik belőle. Hangsúlyos nappal rendelkező emberre hallgatnak. A gőg, a kevélység, az egó határtalan felerősödése is A tulajdonság. Szepes Mária szerint: ”Emberólomból emberarannyá kell átváltozni, ez azonban csak a Plutoval lehetséges. Aki alázattal felajánlja földi Napját, az égi Napért cserébe ,az szelleme kiolthatatlan tüzével Főnixmadárként szárnyal fel az anyag hatalmából.”

A J -nál a cél nem lehet kérdés, egyszerűen rákényszeríti az embert, hogy azzá váljon, amivé lennie kell. A teremtő erő, lelkierőből táplálkozik, és létrehozza a legmagasabb szinten a materializációt. (SATYA SAI BABA guru radixa) A hangsúlyos J -val rendelkező emberre magnetizmusa miatt figyelnek fel, de le is nézhetik, meg is undorodhatnak tőle, ha főleg negatívan nyilvánul meg ez a hatás.

A A ember aranyakkal ékesíti magát, szinte már provokálóan. A J ember az aranyat, vagy a kincseket szeretné megtalálni, vagy létrehozni.

C

A kommunikáció, közvetítés a logikus ész a tapasztalás a megismerés az utazás a kereskedelem planétája, de az ügyeskedő fecsegő pletykás, hazug, tolvaj is.

A J maga a tiszta értelem nagyon erős érzelmi töltéssel. Kommunikációja mély szinten zajlik pl: metakommunikáció, hipnózis. Az utazás levitáció, vagy álombeli repülések formájában jelenhet meg, vagy átlépés a túlvilágra. A kereskedelem a J -nál a pénz behajtására irányul. Alvilági megnyilvánulásait mindannyian ismerjük ( vagy fizetsz vagy meghalsz ). Míg a C -nál a hazugság és zsebtolvajlás jellemző negatív állásnál addig, a J-nál hatalmas tőzsdei manipulációk, vagy vissza élés az adókkal.

D

A szeretet, a szerelem a külső szépség bolygója a Plutoval nem sok rokonságot mutat. Ellentétpárok. Talán a D a külsőségekben tesz vonzóvá a J pedig magnetizmusa miatt lesz vonzó. Mindketten szexuál jelölők.

E

A mars a véres tüzes nyers fizikai erő és a szexualitás bolygója, a sporté, mint izommunkáé. Ma még a legtöbb embernél a J marsikusan működik, de masszívabban, mint a Marsnál és kaotikus összezavarással, mint I- nál. Egy rövidtávfutó fizikai E erővel fut. Egy marathoni futó a J erejét használja, ami azért szükséges, mert lelki erőt ad, mert amikor felmondja a szolgálatot a fizikai erő, akkor életbe lép, és bekapcsol a J a lélek ereje : az emberfeletti erő.

A szexualitásnál míg a E fizikai, testi kielégülést akar, a J igazi, vad, szenvedélyes, ruhaszaggató, de emellett a legfinomabb gyengédséget sem nélkülöző, mélyen érzelmi töltésű vágyakban tobzódik. Vagy tömeges erőszakot elkövető bűnözővé válhat, mérhetetlen brutalitása folytán.

A E a rendőr, a J a detektív.

A E mint véres, tüzes bolygó az égési sérülésekkel, fémes, éles, szúrós szerszámokkal és ezeknek baleseteivel áll összefüggésben. A műtétek, kisebb sérülések tartoznak az ő fennhatósága alá. A J súlyosabb, és tragikusabb eseteket produkál pl: élet halál kérdése merülhet fel, egy operáció, vagy baleset során. A tömegszerencsétlenségeknél van komoly szerepe.

A E véres, háborús eseteket produkál, a J-nál nem feltétlenül kell vérnek folynia. Pl: egy karate ütéssel, egy pontosan kimért célra irányított erő a nyakszirtre azonnali halált okoz. Míg a E spontán és fegyelmezetlen erő a J az céltudatos, vagy mélyen belső indulati kitörés. A E-nál pl: egy házasságban összevesznek, esetleg elcsattan egy-egy pofon. A J-nál olyan méreteket ölthet a gyűlölet, hogy az egyén évekig felgyűlt harag és szenvedés miatt tudatosan készül a másik ember vagy önmaga elpusztítására.

F

Az optimizmus a kiterjedés, a bölcsesség, nemes lelkű és igazságos, hitet és bizalmat ad. A jólét, és a nagy szerencse bolygója. A kicsapongás és az önáltatás, az önelégültség a képmutatás a tettetett nagylelkűség, valamint a kényelem és az anyagiasság felé fordulás. Míg a F a kiterjedés a J a bekebelezés.

Míg aF optimizmusa materiálisabb, inkább a hiten alapuló jobbításain fáradozik. A J teljes külső és belső átalakulást akar, inkább értelmi érzelmi, mint materiális. A F a szépségtapaszok, a megjobbítások, a J a mélységekig lehatol, mindent a felszínre hoz, és teljes regenerálódást idéz elő: Ttransformációt.

A F és a J is sokat ad, csak annak a soknak a minősége más jellegű. A F-nél a kicsapongás az élet élvezete miatt történik, a J -nál kínzó vágy gyötri, hogy minden szutyokban megfürödjön. AF az önáltatás az önelégültség, a tettetett nagylelkűség. A J eme tulajdonságok felfokozódása a dogma és a fanatikusság. A F-nél az igazság a földi törvények betartására irányulhat ( jogi kiskapuk keresése az nem bűn) A J- nál a kozmikus igazság keresés dominál. Az élet értelmének keresése.

G

A G az élet tanító mestere, sorscsapásokon keresztül nevel, és csak akkor enged tovább, ha kiálltuk az általa állított mércét. Aki, nem tanul a hibáiból, kap tőle bőven időt, hogy elgondolkodjon.

Az összehúzódás, gátlás, felelősség, kötelesség, önfegyelem a konstruktív tervezés, és építés bolygója.

Lehet embergyűlölő, igazságtalanul bántó, fukar, irigy, önző, és kicsinyes. A G és J is karma bolygó. A G a ledolgozásért felelős, a J pedig mint a túlvilág ura szól bele a dologba, a földi élet hasznos vagy haszontalan eltöltése miatt. A G -nak dolgozunk. De a J-tól kapjuk a fizetséget. Kéz a kézben jár a két kaszás.

A G az építés, ő szép lassan építget, felépíti a személyiséget, és jön a J hogy alapjaiban döntse össze a látszatra biztosnak tartott struktúrákat, hogy a személyiség, még tökéletesebbé váljon, vagy örökre tűnjön el…

A J előbb porig rombol, majd abból, ami megmaradt,ami romolhatatlan, abból épít újjá. A gyökeres átalakulás, és megtisztulás planétája. Ahol megjelenik a G ott a félelem, ahol megjelenik a J ott megjelenik a kilátástalanság.

Végig elemeztem a klasszikus hét bolygót, hogyan hasonlítanak a J-hoz.

A J mint a naprendszer legkülső bolygólya ( hidat képezve az univerzum ismeretlen tájai felé ) szinte, magába olvasztja az összes bolygó bizonyos tulajdonságait, majd ha tranzitálja, felerősíti önmaga tulajdonságait. A J-nak (a szellemnek a mélységnek az értelemnek és az érzelemnek) materiális bolygókra van igazán hatása, hiszen testre van szüksége hogy láthatóvá és érzékelhetővé váljon, és megnyilvánulhasson.

Egyetlen bolygónak a rezgését sem lehet szét választani egy másik bolygótól. Az asztrológusok, régóta figyelik a csillagok hatásait és egy idő után nagyon finom, megkülönböztető képesség alakul ki, a bolygók hatás mechanizmusával kapcsolatban. Ennek ellenére, az ember csak a saját bolygó kapcsolatai, saját “radixa szűrőjén” képes felfogni, átérezni a bolygók finom sugallatát. Ez az oka annak, hogy elolvasunk egy-egy tanulmány munkát, és azt érezzük jó-jó valami ilyesmi, de mégsem tökéletes.

Áttanulmányoztam a Plutoval kapcsolatban jó pár könyvet, jegyzetet, saját tapasztalatot is gyűjtöttem. Nem nagyon akarom ismételgetni mások gondolatát inkább az összegyűjtött információkat saját elképzelésem szerint írnám le.

Az H I J ez a három spirituális bolygó hihetetlen dolgokra képes a megfelelő helyzetben és fényszög kapcsolatokban. Úgy pozitív, mint negatív értelemben. Ez a három bolygó, képes elpusztítani az embert, vagy olyan szellemi magasságokba emelni, amit normális hétköznapi anyagba ragadt gyakorlatias ésszel nem lehet megérteni. Az H adja a lökést, a Ia sugallatot, a J -nál pedig “ szétnyílik a föld a lábunk alatt”.

Az ember, aki ösztönösen él, kíméletlenül belesétál eme bolygók állította csapdába.

Aki tudatára ébredt, felismeri és megkülönbözteti őket, megpróbálja megérteni, az is megszenvedi, hiszen ezek a bolygók faragják, csiszolják, az ember lelkét szellemét, azért hogy a durva gyémánt brílliánssá változzék.

Szokásommá vált, hogyha megnézek egy radixot, először azt figyelem meg mennyire hangsúlyos a J és milyen fényszögeken haladt keresztül ez idáig.

Asztrológiai tanulmányaim során, mindig csak azt hallottam, hogy a lelki fejlettség úgy állapítható meg, hogy a radixban a bolygók milyen erősek.

Minél több az uralmi pozícióban vagy uralmi cserében, vagy emelt szintű bolygó annál fejlettebb az egyén. Ez részben igaz is, de csak annyira, hogy a lélek ilyen lehetőségekkel jött újabb inkarnációját teljesíteni. De hogy mivé válik, és mennyire tisztul meg, vagy mocskolódik be, azt bizony mindig a J mutatja meg. Példának említeném KÜRTEN PÉTER TÖMEGGYILKOS képletét, ahol három bolygó uralomban van és egy pedig emelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A PUTÓ TRANSITOK

Számtalan képletet megnéztem és arra jöttem rá, hogy a J áthaladásai MW R -- on adják a legnagyobb fejlődési lehetőségeket. ( ha bele nem pusztul ) Ez logikus is, ugyanis a J mint transzformátor, átalakítja a vele kapcsolatba kerülő bolygó energiát, ad neki a sötét oldalából is és ha ezt kibírja akkor kap a fényből is. Az átalakulás azért tud ilyen tökéletesen végbe menni, mert a J egy-egy fényszögön két évig is járkálhat oda - vissza és ez alatt az idő alatt fényszög kapcsolatba kerül M-sal a gyors bolygókkal, és valamilyen fényszög kapcsolatba kerül a F -rel és a G-szal is. Így a J által tranzitált bolygó igen nagy változáson, átalakuláson mehet keresztül, és nem nehéz megérteni magát az átalakulás folyamatát A J szétdúl átalakít, majd összerak. A S és P nem annyira lényeges, nem is tartom annyira fontosnak, mert nem fájdalmasak. Az ember érzi, hogy minden frankón megy, könnyen hozzáidomul a változásokhoz.

Érdekes még az a pozíció amikor, egy fokon belül több fényszögön halad keresztül a J . Pl: M S R azt hiszem ilyenkor érezhető legjobban a szélsőséges hatása. Az egyik pillanatban mintha az ember a pokol bugyrában lenne szinte fizikai fájdalmat okoz, a másik pillanatban pedig a mennyországban a legnagyobb boldogságban érzi ( az ember ) magát.

Átvonulása R RR -okon, ami 5-10 évig is eltarthat a legfájdalmasabb és legnehezebben megélhető időszak.

Nagyon lényeges:

A születési képletben hol áll a J, és hány bolygóval áll kapcsolatban. Melyik háznak és melyik bolygónak az ura, és hány bolygó fölött uralkodik?

Érezhető a hatása ha: ASC-en áll , vagy az első házban, Skorpió az ASC vagy a A vagy a B jegye vagy az MC, ha a J 8.házban van, továbbá, bármelyik tengelyen vagy sarokházban, ha a személyi szignifikátor a skorpióban van, vagy fényszög kapcsolatban van a J-val.

Sok olyan emberrel beszélgettem akinek a J a 8.házban áll a születési képletben. Szinte kivétel nélkül jellemző, hogy a gyerekkorukat megszenvedték. Szintén közös vonás, ahogy a J elérte haladása során az MC környékét, önmaguk fölé képesek voltak emelkedni, olyan hatalmas belső fejlődésen mentek keresztül, megedződve a megpróbáltatásokon felismerték valódi céljukat. Erkölcsileg, emberileg másképp viszonyulnak az élethez. Pl: női születés 1958 03 16 14h 30m Szolnok 1976 06 06 23h Szolnok. Férfi születés: 1964 10 12 12h 01m Szolnok 1972 05 13 23h10m

Bár egyéni érzékenységtől függ, hogy ki mennyire súlyosan élte meg. Egy bizonyos: operációk, tragikus események megérintették őket.

Alacsonyabb rezgés szinten, de hangsúlyos J-val rendelkező egyének felfokozott szexualitásként, vagy betegségként élik meg a feszült tranzitokat

Az egzakt J tranzitot, szinte kivétel nélkül, mindig nagyfokú fáradság, lehangoltság, és az érzelmi fájdalom élménye előzi meg, amelyek elég mélyek ahhoz, hogy az általános lelki vállság állapotába juttasson. Bár ez fájdalmas és zűrzavart okoz, mégis mindenki úgy ítéli meg, hogy szükséges volt. Általa rengeteget tapasztalt, és erősebb lett lelkileg.

A J tranzitjai a régi elmúlásával vagy lerombolásával függnek össze, de ez a pusztulás mindig szükséges, még ha fájdalmas is. Ez a pusztulás készít az újnak helyet. A J tranzitjai felszínre hozzák mind azt ami kiselejtezhető, és elpusztítandó. Valamiféle, elszakadást hoz, és az élet jelenségeinek sokkal mélyebb rétegeiben működik. Amikor egzakt a J fényszög még nem láthatunk rá hogy valójában merre is fog kiterjedni a J által gerjesztett folyamat. Sokszor éveknek kell el telni, hogy rájöjjünk.

Tehát a tranzit J azt jelenti, azt az erőt szimbolizálja ami a múlandóból kiszabadítja a maradandót. Lehet ez a lélek kiszakadása a testből a halálba, vagy éppen valódi önmagunk felismerése, kitörve az egó páncéljából. Érdekes és kifinomult megérzéseket tudunk tapasztalni eme tranzitok ideje alatt. Hangsúlyoznám, hogy már jóval az egzakt fényszög előtt érzi az ember a változás első sugallatát. Azt is meg tudja különböztetni milyen jellegű lesz maga a felfordulás. Valami nagyon mélyről feltörő ösztön adja a lehetőséget az állandó és folyamatos nyomás átélésére. Ez a feszültség kifele is hat, és kissé félelmet kelt másokban. A fontosabb J tranzitoknál, pl: saját É-jával, tengelyeken vagy személyi szignifikátorral való találkozása folytán, annyira felfordul minden, hogy kártyavárként dőlnek össze látszatra megingathatatlan stabil struktúrák. Mintha valami belenyúlna életünk irányításába és átvenné a vezető szerepet. Nem is érti az ember, hogy mi történik és miért. Mintha kozmikus kezek belenyúlnának életünkbe, és totálisan átrendeznék azt. Minden felfordul. Az ember ül a romhalmaz tetején, és rájön hogy a saját akarata egy porszem, vagy még annyi sem. Nem tehet szinte semmit, mert ez az erő átvette az irányítást, és sokkal erősebb nálunk. Olyan tökéletes törvényszerűséggel működik, mint pl: a véletlenek sorozata, - pedig tudjuk - , véletlenek nincsenek, mert minden a nagy kozmikus törvényszerűség szerint működik. Mert mindig csak jóval később derül ki miért is jött létre ez a kozmikus pontosság. A változást, átalakulást, megmutatva, merre indulhatunk tovább. Mert bár minden összeomlik, de valami megmarad, valami, ami bennünk romolhatatlan. Ha az ember túl van egy ilyen átalakuláson felteszi magának a kérdést, hogy honnan volt ennyi ereje. NEM MÁS EZ, MINT A NEHÉZSÉGEK FELETT ARATOTT GYŐZELEM, AMI EGYENLŐ A FEJLŐDÉSSEL.

  • aktivizálódáskor a bőrön megjelenhetnek különféle kelések. Ez is azt bizonyítja, hogy a szervezet meg akar szabadulni a fölösleges mérgektől, salakanyagoktól. Nem ritka a hasmenés, vagy a hányás sem. A feledés homályából kerülhetnek elő régi, elveszett ( elfelejtett ) tárgyak és emberek.

Olyan élményem is volt, hogy vad idegen ember, akit soha nem is láttam azt az érzést sugallta, hogy mi már találkoztunk előző életünkben. Amikor elkészítettem a horoszkópját, rögtön rá is jöttem, megérzésem helyes volt. Hat dupla kötésünk van a szinasztria szerint, ami nagyon erős karmikus kapocs J R E J S E

H R I H P I

B V F B M F

( GA ) W B A V B

C M E I A C W E

H R C IAC R H

Akkor találkoztunk össze, amikor a J rálépett a EMC közös pontra.

Nagyon kevés az időm, hiszen reggeltől estig dolgozom. Megkértem minden ismerőst, barátot, rokonságot, anyámat, szüneteltessük a találkozásokat, addig, amíg el nem készül a szakdolgozatom. De mit tehet az emberi akarat az istenivel szemben. 2002 02 10-én anyám váratlanul betoppant. Elpanaszolta, hogy mennyire fájnak a csontjai, de muszáj volt eljönnie, mert csoda történt. Kíváncsi volt, hogy állnak a csillagai.

Az történt ugyanis, hogy anyám ősz haja elkezdett visszafeketedni. A dolog azért nagyon érdekes, mert én amióta vissza tudok emlékezni rá, elől és a feje tetején mindig ősz volt, hátul bogárfekete. Aztán mindenhol fehér lett. Most 69 évesen, ahol ősz volt fiatalon ott megjelentek a fekete hajszálak. Megnéztem a horoszkópját és már nem csodálkoztam semmin. Viccesen megjegyeztem: “Ki tudja lehet, hogy még szebb lesz mint fiatalon.” A keringő J S-ba került a radix e-ban lévő D - ával. A J a regenerálódás bolygója nem ismer lehetetlent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RIPORTOK

Megkértem ismerőseimet, nyilatkozzanak ők maguk, hogy ahol a J a radixukban felállította oltárát, hogyan élték meg eddig azt az életterületet.

Amikor végig hallgattam őket, bizony arra kellett rá jönnöm, hogy a Pluto igen erősen befolyásolja az életüket. Mondhatnám úgy is tudatalatti vágyból kifolyólag eszerint cselekszenek, godolkodnak, ahogy a Pluto diktálja az ütemet. Az a ház ahol a J áll óriási energiával rendelkezik, mert itt közvetlen kapcsolatban vannak, egy koncentrált erő mély tartályával.

Cáfolnám azt a hitet, asztrológiai körökben, hogy a Plutoval nem kell foglalkozni, mert csak összezavar bennünket. A régiek sem foglalkoztak a külső bolygókkal, mégis nagyon jól tudtak képletet elemezni. Szerintem ,ha nem értjük meg a Plutot, nem érthetjük meg a tudatalatti motivációkat sem.

Az 5. 9. és a 12. házban álló Plutora nem találtam olyan alanyt aki őszintén és hitelesen tudott volna nyilatkozni. Éppen ezért olyan híres embereket választottam, akiket mindenki ismer.

Nem bizonyítéknak szánom ezeket az egy perces riportokat, hanem csak arra szeretném felhívni a figyelmet, mennyire széleskörűen és mélyrehatóan kell figyelembe venni egy radixban, naprendszerünk leg külső bolygóját.

 

 

 

 

ASC

Kovács Éva: Ápolónő : ( Az Asztrológiai Főiskola végzős hallgatója )

Már, petesejt koromban kettő féle lett belőlem. Van egy iker testvérem, aki teljesen más mint én.

24 éves koromban, átéltem, egy nagyon mély válságot, amikor azt hittem meghalok. Teljesen szétestem, értéktelennek, semminek éreztem magam. Túl vagyok rajta. Azóta, sokkal erősebbnek érzem magam lelkileg. Mások életében felmerülő problémák, tragédiák, közepette, lelkierőt érzek. Tapasztalatból mondhatom, hogy sikerült már átvezetni embereket nehéz időszakokon. Mások problémáit azonnal átlátom, csak a magaméval boldogulok nehezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ház

A férjem: Villamosmérnök ( nem nyilatkozott)

Az átlag keresetnél mindig jóval több volt a jövedelme. Spórolni, félre tenni nem tud. Ahogy jön a pénz, úgy el is megy. Eléggé önző módon nyilvánul meg az anyagi és szellemi értékeihez való viszonya. Azt szokta mondani: “Pénzzel mindent meg lehet vásárolni”. Rettentő nyűgös, ha nincs pénze.

Az értékrendje folyamatosan változik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.ház

Rigó Pálné : Zene tanárnő ( jelenleg kineziológiával foglalkozik.)

Testvérem nincs. Amikor anyám terhes lett rubeolás lettem. El kellett vetetnie a magzatot.

Rengeteget utazom a munkám miatt. A médiával is kapcsolatban vagyok. Az Elixír magazinban, rendszeresen szerepelek. A sok - sok ember, akivel találkozom, segítik az én szellemi fejlődésemet. A rokonságommal nem igazán tartom a kapcsolatot, nem érdekelnek. Az utazásaim során, a vonaton szinte mindenkivel könnyen bensőséges kapcsolatot teremtek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IC

Horváth András: Elektrikus ,( jelenleg az Asztrológiai Főiskola végzős hallgatója).

Már a születésem is halállal kezdődött, újra élesztettek. Kis gyerekként, egy játék csákánnyal, aranyat kerestem a házunk falába. Elég rendesen kibontottam a falat.

Az apám nagyon távol állt tőlem. Amikor észre vettem, hogy úgy viselkedek, mint az apám, tudatosan próbálom fegyelmezni magamat. Sokszor változtattam otthont minden fájdalom nélkül. Megszűnt és kész.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. ház

Tuska Tímea gimnazista

Azért születtem meg hogy békességet és szeretetet teremtsek magam körül. Ez egy darabig sikerült is, de aztán...

Az apám gyilkosság áldozata lett, az anyám börtönbe került, a bátyámról pedig önként mondtam le. 13 éves koromtól egyedül élek. Inkább a magány, mint a borzalmas családom. Hamarosan elárverezik a családi házat, amiben jelenleg élek. Minden megszűnik létezni, ami valaha a családot az otthont jelentette.

A sok borzalom gyerekként ért, de felül emelkedtem rajta. Úgy érzem már nincs olyan csapás, amivel ne tudnék megbirkózni. Legbensőbb lelki vágyam, hogy megtaláljam azt a lelki baráti közösséget, akit családomnak nevezhetek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.ház

Sas József: Színész

A humort a játékosságot a szórakoztatást, magas szinten és mélyrehatóan képviseli. Művészi adottságát, kifogyhatatlan kreativitását, mintha egy feneketlen kútból merítené. Tömegek szeretik, a humorát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. ház

Németh János: Gépészmérnök ( keresztfiam )

Beteg nem szoktam lenni. Úgy tíz éve szerintem megfázva sem voltam Egyszer volt egy vakbél műtétem A beosztottakkal, a munkatársakkal jól kijövök. A munkát rendesen elvégzem. Füzesabonyból naponta ingázom Egerbe a munkahelyemre. Gyógyító képességemről nem tudok, még nem jött elő.

Saját véleményem:

Gyermekként a kötelesség munkát, egy szó nélkül elvégezte. 14 évesen a családi házunk építésén dolgozott. Mondhatom jobban dolgozott, mint a segédmunkások. Meg is jegyezték a munkások “ Miből van ez a gyerek? Nem ilyenek a 14 évesek”

Jelenleg, ha szükséges, víz és gázvezeték csöveknek ássa a csatornákat. Az apjának segít a vállalkozásban.

Most nevezték ki 25 évesen igazgató helyettesnek. Megtanult szolgálni, most már uralkodhat, hiszen Oroszlán.

 

 

 

 

 

 

 

7.ház

A fiam : gimnazista (Elfogadta, hogy én fogalmazzam meg)

Pici gyerekként olyan volt, mint az égető tűz. Amihez hozzányúlt minden játék és eszköz elpusztult. Mindent szétszedett vagy szét vert. A szomszéd azt mondta: Ez a gyerek börtöntöltelék lesz. Határtalan szeretetéhsége volt, szinte kielégíthetetlen. Közösségbe nagyon nehezen illeszkedett be.

Általános iskolás korában, felásta az iskolaudvart. Régiségeket, kincseket keresett. Itt megjegyezném, hogy nem csak ő, hanem az egész osztály.

Mostanra, rendkívül mély és komoly gondolkodású, megbízható jó gyerek lett. Azonnal átlátja a lényeget és az igazságot. Szereti a magányt. Kevés, de mély kapcsolatot épít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. ház

Én

Két éves koromban felrobbantak az ereim. Élet halál között lebegtem. Az orvosok azt mondták édesanyámnak: “Ez a gyerek annyit szenvedett, mint más egész életében sem”

Megtapasztaltam azt a fajta szeretetet, amit itt a földi síkon senki nem élhet meg.

Amikor kiengedtek a kórházból, nagyapám meghalt akit, mindenkinél jobban szerettem. A temetésen végig nem értettem miért teszik a föld alá, hiszen visszajön, én is visszajöttem. Ezt akartam megmagyarázni a szüleimnek, de ők csak csitítgattak, hogy ne kiabáljak. Majd amikor sikerült kikászálódnom anyám öleléséből, neki álltam a tíz körmömmel kikaparni nagyapámat a földből.

21 évesen egy nagy nőgyógyászati műtét során túlaltattak megint, átmentem. Mindenre pontosan emlékszem. Akkor értettem meg, hogy a nagyapámnak miért kellett meghalnia. Nem akartam visszajönni, de visszalöktek. Azt mondták, még nem tanultam semmit a hibáimból.

Soha nem volt jó kapcsolatom az apámmal, de amikor meghalt úgy éreztem egy darab szakadt ki belőlem. Végig a temetés alatt kommunikáltuk.

Sok esetben bele látok mások gondolataiba. Megérzem, ha be akarnak csapni, és eddig még mindig ki tudtam védeni. Ha csoportos meditációt végzünk, egyszerre tudom mindenki képi megjelenítését fogni.

 

 

9. ház

Paul Gauguin: Festő

Tőzsdeügynökként dolgozott, majd egy váratlan fordulat folytán, 40 évesen elkezdett festeni.

El kellett utaznia a világ végére, hogy megvalósíthassa önmagát. Tahitiba utazott, ahol második hazájára lelt. A Tahiti képeken olyan parázsló izzás jelenik meg, amit csak ő tudott vászonra vinni.

A posztimpresszionizmus vezető egyénisége. Hitvallása szerint, a váltakozó fényhatásokat a dolgok sokszínű, csupán felületét “érzékelő” festésmód helyett, be kell hatolni a valóság mélyebb lényegébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MC

Judit: Könyvelő

Egzisztenciálisan mindent elértem az életben, amit el lehetett.

Pénzem is van.

A családi életem, és a társas kapcsolatom viszont egy romhalmaz.

A férjem autó balesetben meghalt, amikor még picik voltak a gyermekeim, a lakásépítés kellős közepén. Nem kívánom senkinek, amit átéltem.

Most már tudom, ha nem így alakul az életem nem viszem ilyen sokra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. ház

Fehér István: Vállalkozó ( az Asztrológiai Főiskola végzős hallgatója).

Ez egy érdekes dolog. Amikor fiatalabb voltam, az munkált bennem, hogy legyek valaki. Különféle munkahelyeken dolgoztam, aztán vége lett.

Felépítettem az egzisztenciámat, a család keretein belül. Házakat is építettem. Ahogy telik az idő, azt tapasztalom a vállalkozásomnak vége. Nem működik. Valami nagyon erősen a spirituális dolgok felé terel. Érzem, hogy változtatnom kell, de előbb még le kell bomlani a jó réginek. Gyerekkoromtól kezdve, valamilyen rejtélyes módon, sokszor kerültem kapcsolatba távol keleti kultúrával, keleti filozófiával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.ház

Bónos Detti

A barátaim nagyon sok kárt okoznak nekem, erkölcsileg, anyagilag egyaránt. Sok bajom van velük.

A pártfogók, protektorok a semmiből kerülnek elő a legmegfelelőbb pillanatban, és segítenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.ház

Marrilyn Monroe: Színésznő

Titkos szerelmi viszonyát a Kennedy fiúval. amit nem hozhat nyilvánosság elé, (és a sors iróniája, hogy végül az egész világ megtudta ) és még ki tudja mennyi titok felőrölte idegeit, egészségét. Belső démonaival nem tudott szembe nézni és a leg önpusztítóbb megoldást választotta: ital, altató.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A GOMBA

 

 

 

Ahogy jobban belemélyedek a Pluto témába, egyre több és több bizonyíték kerül élő a gombák és a Pluto eszenciális jelentése között. Ahol megjelenik a Pluto, ott megjelenik a gomba is.

Egyik volt osztálytársam, egyszer azt mondta. Az Agrár egyetemen elvégezte a gomba szakértő kurzust. (J az ASC-en az e-ban)

Egy kertészmérnök ismerősömnek, szintén az ASC-én van a J de a g-ben. Őt igen erősen foglalkoztatja a gomba spórák alkalmazása, mint biológiai növényvédőszer.

A padtársam, elmesélte ( 1. házban a J de már kicsit távolabb az ASC-től), gomba mérgezése volt gyerekkorában , de ennek ellenére a kedvenc étele.

K. Éva (a radixa a házak ismertetésénél szerepel) elmesélte, ha van a büfébe gombás szendvics, mindig azt vesz, nagyon szereti, nem tudja megúnni.

Van egy kedvenc éttermem, ahová elég sűrűn betérek vacsorázni. A pincér sejtelmes mosollyal szokta kérdezni: “Megint rántott gombát tetszik fogyasztani rizses gombával? Van más is az étlapon.”

Mintha a gomba ételekkel ösztönösen is saját Plutonknak áldoznánk.

A gombák különleges lények, mert nem igazán növények, de még kevésbé állatok. A GOMBÁK A TERMÉSZET LEGFONTOSABB LEBONTÓ SZERVEZETEI. Táplálkozásuk során enzimeket termelnek, és ezekkel bontják le a táplálékukat. A táp- és ásványi anyagokat oldott állapotban felszívják és felhasználják.

A kórokozó gombák, növényi betegségeket, vagy pl: az emberen bőrbetegséget okozhatnak. A penicilint, valaha penészgombából állították elő. Talán az sem teljesen véletlen, hogy hangsúlyos Plutoval rendelkező egyének között sok a penicillin érzékeny. A gombásodást mindig gyulladás előzi meg. A gomba jelez, ha nem megfelelő a kapcsolatunk, csak oda kell figyelni rá. Nagyon sok példát említhetnék, de csak néhányat írok le.

Ez a történet egy 40 éves nőről szól. Már évek óta nagyon rosszul élt a férjével. A férfi verte, az atrocitások a veszekedés mindennapos volt. Régóta nem éltek házaséletet. A nő sokat járt nemi gondozóba, mert égő viszketegséget érzett az altestén. A szakorvos semmilyen gombát nem talált. A hölgy felszínre hozta tudatalattijának védőangyalát: “Ha nem változtatsz, ellep a gomba” Amikor elhatározta magát, hogy elválik, két- három hónap alatt minden problémája megoldódott magától. A keringő J rálépett a radixban lévő 8. házas J R-jára, és egyben a i-ban lévő F-re is, és zárta a radix B-dal a TR-ot. (Mire ez az egész válás, lakásvásárlás, felújítás a gyerekeitől való elszakadás, az apja halála, munkanélkülivé válás lezajlott, az idegkimerültség végső határához érkezett, még öngyilkosságot is elkövetett). Mára boldog kapcsolatban él, minden rendeződött körülötte, nyoma sincs a viszketegségnek.

A másik történet egy fiatal huszonéves csinos és értelmes lányról szól. Évek óta ostromolta egy 40 év körüli férfi. aki “ rossz ” házasságban élt a feleségével, ráadásul még volt három gyereke is. A lány képletében a J elérte a B R-ját az 5. ház urát. A leányzó egyszer csak úgy döntött enged a kísértésnek. A szenvedély hatalmas. Az első együttlét után, azonnal megjelent az égő viszketegséget okozó gomba. Nem figyeltek a jelzésre. Tovább folytatódott a kapcsolat, az elvarratlan szálakkal együtt. A kapcsolatnak akkor lett vége, amikor a férfi autóbalesetben agyalapi törést szenvedett, majdnem meghalt, a nő pedig egy születési porc rendellenességgel került hetekre a kórházba. Hónapokig ágyhoz kötve, volt ideje mind a kettőnek átgondolni a kapcsolatot. Végül is a lány hozta meg a döntést és lezárta a viszonyt.

A gomba, mint élősködő mutatja, mi is élősködő életmódot folytatunk. Olyan kapcsolatban élünk, ahol egyikünk érdektől indítva fizikailag élősködik, másikunk pedig kihasználva az anyagi bizonytalanságunkat, a lelkünket sorvasztja. A jelzés értelmében már rég fel kellene számolnunk megalkuvásunkat. Valódi lépés helyett, azonban a gomba felemészt. A gomba lebontó szervezet. Aki megújul és elszánja magát a méltó megmérettetésre, az számíthat arra, hogy megszűnik a gombásodása. Ha hallgatunk a belső hangra, hittel változtatunk a megújulás tüze, felszárítja lelkünk mocsarát, az élősködő táptalaját.

A harmadik történet a körömgombáról szól. Még az építkezésünk idején “baráti” kapcsolatba kerültünk egy házaspárral. Nem sok idő kellett hozzá, hogy rájöjjek ez a “barátság’ részükről igen manipulatív, rajtunk akartak élősködni. Mindent meg akartak kaparintani. Egyszer csak megjelent a körmükön, előbb a lábon, majd a kezükön is a figyelmeztető jelzés. Akkor még nem tudtam ez mit is jelent, de ösztönösen éreztem, ki kell zárnunk őket az életünkből. Szószerint ezt mondtam nekik: “Ti nem tudtok úgy eljönni hozzánk, hogy ne akarjatok valamit, élősködők vagytok. Soha többé nem akarlak látni titeket.” A gomba , mint lebontó szervezet egyenlő a Plutoval A felszínes kapcsolatok bontásához azonnal hozzá kezd. A Pluto nem elégszik meg a látszattal, ő a mélységben szeret terjeszkedni. Ha nincs érzelmi mélység, önzetlen szeretet, kíméletlenül felszínre hozza árnyékos oldalát.

 

 

A PLUTO SZEREPE AZ EMBERl KAPCSOLATOKBAN

A Pluto jelképezi a legerősebb ösztönzéseket a jóra és a rosszra. Összefügg az érzések magatartások, viselkedések végletességével. A legkegyetlenebb és legkönyörtelenebb tetteket követhetjük el hatása alatt. Elpusztítva mindent, ami utunkba áll.

De a Pluto jelképezi az érzelmi és szellemi jólét legmagasabb szintjét is. Ilyenkor derűs szemlélettel közelítjük meg az élet dolgait azzal a tudattal, hogy minden úgy történik, ahogy történnie kell. Amikor nyitottá válunk a Pluto számára, átmegyünk egy nagyon fontos változáson. De előbb el kell engedni bizonytalanságunkat, haragunkat és makacs vágyunkat, hogy hatalmat gyakoroljunk mások felett. A Pluto jellegű teljesség és egészség, amelyet magunkból és másokból felszínre hozhatunk, függ attól, mennyire tudjuk felszínre hozni és átalakítani a negatív érzelmeket. Ezek ugyanis nagyon lecsapolják éltető energiánkat. Csak akkor jutunk hozzá teljes egészében életerőnk megújító erejéhez, amely lehetővé teszi minden betegség meggyógyítását és sötétségünk ragyogó fénnyé változtatását, ha feloldjuk ezt a negatívitást.

Ehhez az elengedési folyamathoz fontos hogy képesek legyünk érzékelni félelmeinket és azok forrását, hogy képesek legyünk felismerni saját hatalmaskodó és manipuláló hajlamainkat, amelyek félelmeinkből erednek: hogy felismerjük a védekezés és a bizalomhiány visszatartó erejét, amely megakadályozza teljes nyíltságunkat a külvilág és a fejlődés nagyszerű lehetőségei felé az életben. Ha nincs bátorságunk szembe nézni önmagunkkal őszintén, soha nem jutunk el a pozitív önátalakításhoz, vagy az öngyógyításhoz. Az éleslátás tisztasága talán legértékesebb átformáló eszközünk. A Pluto összefügg minden olyan tanulmánnyal és terápiával, amely először önismeretet nyújt, másodszor pedig képességet mások segítésére, hogy jobban megismerhessék magukat. A diagnosztizáló képesség olyan érték, ami segítséget ad, zsákutcába jutott környezetünkben, ha erre szükség van. Nagyon fontos a salakanyag kiküszöbölése. Ha erre nem vagyunk képesek, testi, szellemi és érzelmi pangásra ítéljük magunkat. Ez nem csak azt akadályozza meg, hogy a megfelelő időben cselekedjünk, hanem testünk és lelkünk megmérgezettségéhez is vezet. Az elengedési képesség megtanulása is rendkívül fontos Csak így kerülhetjük el a túlzott birtoklási vágyat a túl nagy kötődést, és az ezzel járó destruktív magatartást. Ezek tönkre tehetik a legerősebb emberi kapcsolatokat is. Túl gyakran keverjük össze a szeretetet a mások feletti uralkodással. Azt hisszük, hogy kényszerítő ráakaszkodásunk egy másik személyre az iránta való odaadó szeretetünk megnyilvánulása. Tartós közeli ember kapcsolatunkban azonban a Pluto megtaníthat arra, hogy ez nem így van. Csak akkor tudjuk kifejezni igazi szeretetünket egy másik személy iránt, csak akkor hozunk valódi örömöt és teljességet kettőnk életébe, ha megszabadulunk az egymáshoz láncoló érzelmi függőségtől. Ha egy kapcsolatban miénk a Pluto szerepe, erős hatást gyakorlunk a másik személyre, és valamilyen mélyre ható változást hozunk az életébe. Végső feladatunk a segítségnyújtás, hogy felismerje a tudat alatti bizonytalanságaiból eredő negatív magatartási formákat, amelyek károsak. A jó Pluto tükörként szolgál. Gyengéden feltárja társa sebezhető pontjait. Ellátja önátalakításra sarkalló erővel. A jó Pluto őszinte hátteret ad, de csak akkor, amikor ez valóban segítő, sohasem azért, hogy értelmetlen szenvedést okozzon. Sohasem kísérli meg ráerőltetni a másikra a változtatást, és nem kívánja saját vágyai szerint átformálni társát, ha az ezt nem óhajtja. A jó Pluto feladata, hogy kinyissa az ajtót a másik egyén számára, de ne lökje át ezen akarata ellenére. Nehéz azonban a pozitív Pluto szerep egy tartós közeli kapcsolatban. Ha nem ismerjük fel saját sebezhető pontjainkat, hogyan segíthetnénk másokat az önmegismerés bármilyen formájában? Ha mi magunk mozdíthatatlanok vagyunk, hogyan biztathatnánk másokat, hogy dobják el a régit és kezdjenek új éltet. A sötétben tapogatózó Pluto kivetíti tudat alatti bizonytalanságait a másik személyre, mindkettőjük kárára. A társat tudatalatt azokkal a tulajdonságokkal azonosítjuk, amelyekkel saját magunkban is vonakodunk szembe nézni. Rettegünk, mert elkerülhetetlenül fájdalmas változást idézhet elő személyiségünkben. Néha jogos is a félelem, mert valóban veszélyezteti a biztonságunkat. A Plutora jellemző belső kényszer, hogy legyőzzük azt, akit fenyegetőnek érzünk. Önvédelemre ösztönöz úgy, hogy uralkodni akarunk a veszélyt megtestesítő személy felett. Hatalmat gyakorolunk a másik fél felett, minden rendelkezésre álló eszközzel, beleértve a manipulációt, a megfélemlítést és a zsarolást. Szerelmi kapcsolatokban, meggyőzhetjük magunkat, hogy szeretjük a másik személyt, és szükségünk van rá, mert gondoskodunk róla, és igazán vonzódunk hozzá. De valójában csak félünk tőle, nem törődünk egyéniségével és csak azért vagyunk a közelében, hogy védelmezzük saját sebezhetőségünket. Csökönyösek vagyunk és ez a makacsságunk vakká tesz a másik ember és a vele való kapcsolatunk valódi igényei iránt. A Pluto hatalmát saját igényeink kielégítésére használjuk, még akkor is ha ezzel megbántjuk azt akihez oly nagyon kötődünk. Lekicsinyeljük a másik teljesítményét, ötleteit hogy megvédjük a fenyegetett énünket, és megszilárdítsuk hatalmunkat. Ha a Pluto személy rögeszméjének áldozatává válunk, nehéz elhinnünk azt az érvelését, hogy a birtoklási mánia és a manipulálás, amellyel oly régen szorongat irántunk érzett “jó indulatból” ered. Végül is az ilyen hatalmi magatartás odavezethet, hogy úgy érezzük, mintha börtönben lennénk, mintha fojtogatnának, és menekülnünk kellene, amilyen messzire csak lehetséges. Néha elvágjuk a fizikai vagy érzelmi köteléket, és végül elszakadunk attól, amivel a Pluto személy ránk nehezedik. A Plutot saját taktikái győzik le, mert saját uralkodó hajlama és makacssága éppen azt a személyt távolítja el tőle, akire a legnagyobb szüksége van, és akit olyan nagyon szeretne megtartani.

Az “elengedés” a lényege a két olyan személy drámájának, akinek a horoszkópját a Pluto köti össze. Mindkettőjüknek összhangba kell kerülnie ezzel a folyamattal a maga módján. Ha mi játsszuk az áldozat szerepét többé- kevésbé nehezen szüntetjük meg a ragaszkodásunkat. Ha nálunk is erős a Pluto nehéznek találjuk az elengedést. Függőségünk a Pluto személyhez mélyen bevésődött a lelkünkbe, és a karmikus kötődések széttörése sok akaraterőt kívánhat részünkről. Ha mi játsszuk a Pluto szerepét egy tartós közeli kapcsolatban, nincs más választásunk, mint belenyugodni, hogy a másik személy fizikailag is kilép az életünkből. Nehezen adjuk fel hozzá fűződő érzelmi és lelki kötődésünket. Éveken át, változatlanul ragaszkodunk hozzá az elválás után is egyre növekvő keserűséget és bosszúvágyat gerjesztve. Nem a testi elválás a fontos a másik személytől. Csak akkor adunk neki szabadságot, ha érzelmileg is elengedjük.

Akkor válik a Pluto kapcsolat kölcsönös, önzetlen szeretet, regeneráló energia forrásává, ha egymást el tudjuk engedni egy tartós pár kapcsolat keretein belül. Ha a Pluto meg tud szabadulni a másik személy feletti hatalom belső kényszerétől, nagyobb tudatosságot nyer cserébe. Amikor a másik már többé nem jelent fenyegetést, és a Plutó kezdi valóban meghallani, amit a másik mond és meglátni azt, amit a másik képvisel. Akkor jön rá, hogy valamit ő is tanulhat, a társától. A Pluto által összekötött egészséges társas kapcsolat, az önátalakítás eszköze lehet, mind két fél számára. A Pluton keresztül tesszük meg a legnagyobb haladást a szeretet igazi lényegének megértésében.

 

 

A PLUTO ÁTVONULÁSA KÉT EGYÉN HOROSZKÓPJÁT

ÖSSZEKÖTŐ PONTOKON

 

 

A Pluto tranzitja hatására, az emberek követtek már el borzalmas dolgokat egymással szemben. Hajlamosak kifejezni legkegyetlenebb jellemvonásaikat, ezekben az időszakokban. Az amit szeretetként vagy szerelemként szoktak érzékelni a Pluto hatására nagyon intenzívvé válik. Ez egy nehezen kezelhető érzés, ami mindent eláraszt. A szeretet átalakul kielégíthetetlen uralkodni vágyással, a másik ember teste és lelke felett. Teljesen meg vannak győződve, hogy mély és hatalmas szeretet motivál, de valójában nem tesznek semmit a másik személy jólétéért, és csak az érdekeli őket el ne veszítsék, akitől érzelmileg függenek.

A leg kétségbe ejtőbb válások, szakítások a Pluto átvonulásai hatására történnek. Felszínre hozzák a kényszerítő vágyat mindkét személyben, hogy a legnagyobb büntetést mérjék a másikra. Nem törődnek azzal sem, hogy mekkora szenvedést okoznak ezzel. Ördögökké válnak, és azt hiszik minden fájdalomért, és szenvedésért a másik a felelős. Fel kell készülnünk saját erőszakos viselkedésünkre és az általunk szeretett személyére egyaránt.

A Pluto átvonulásai nem feltétlenül mindig ilyen szörnyűségesek. Sok esetben ilyenkor tudnak az emberek őszinte visszajelzést adni egymásnak. Felhasználhatják a tranzitot, tudatszintjük emelésére, önismeretet elősegítő tanfolyamok elvégzésére, hogy elkezdődhessen az a fajta belsőséges beszélgetés, ami egymás motivációjának jobb megértését szolgálja. Ha két horoszkópot összekötő közel egzakt a fényszög kapcsolat, a két embert túl csorduló érzelmei egyszerre érik el a maximumot. Egymás lelkének gyógyítása rendkívül hatékony tud lenni, hiszen megértik, átérzik a legmélyebb szinten a másik problémáját.

Szülő-gyerek kapcsolatban a legnehezebben kezelhetők ezek a tranzitok, mert temérdek keserűséget szító gondolat halmozódhat fel mind két részről. Nehezen megfogalmazhatók ezek az érzések. Talán a szülő és gyereke közötti őszinte pár beszéd segíthetne megteremteni az alapot, egy egészséges és életteli kapcsolathoz, amely kiállja az idők próbáját. A szülők visszariadnak a mély beszélgetéstől, mert attól tartanak, hogy sebezhetőségük feltárása alááshatja tekintélyüket. A gyermek ( különösen, ha kamaszodik) úgy érzi, hogy a szülő manipulatív módon bele akar hatolni gondolataiba és érzéseibe, amelyeket ő nem kíván mással megosztani. A gyerek úgy érezheti, nem kap elég teret, lehetőséget saját életére. A Pluto tranzitjai hatalmas lehetőséget jelentenek, hogy feloldjuk a karmikus kötést a másik személlyel. Ez csak úgy jöhet létre, ha el tudjuk engedni kötődési érzéseinket, a negatívakat és a pozitívakat egyaránt, amelyek a birtoklásmentes és feltétel nélküli szeretetet helyettesítik. A szeretetnek azt a fajtáját, amelyet fel kell fedeznünk a Pluto tranzitja alatt hosszú és gyakran fájdalmas önismereti utazáson keresztül.

 

 

 

 

 

 

 

A PLUTO A HIÁNYZÓ LÁNCSZEM

 

 

Ki vagyok én, és mit keresek itt? Hogy kerültem ide, és mi a feladatom? Akinek vannak ilyen kérdései, annak a Pluto megértése fantasztikusan megvilágosító erőként fog működni, az életében.

Sokan ismerik azt az érzést, amikor mások véleménye szerint, elégedettnek, boldognak kellene lenni, de valójában nem úgy érzi az ember, és ezt nagyon nehéz megértetni azokkal a bizonyos másokkal. Sőt az ember maga is úgy érzi “Tényleg hát mi a fene bajom van?” Mik és milyenek a lelkünk legmélyében rejlő kívánságaink. Mert csak is ahhoz képest betöltött, vagy betöltetlen az életünk. Először mindnyájan a legkülönbféle vágyakat nyilvánítjuk ki pl: vágyunk egy lakásra, autóra, egy új szeretőre stb. Ezek mind pillanatnyi örömöket okoznak, míg meg nem kapjuk. De azt az űrt, ami lelkünk legmélyebb kívánsága nem képes betölteni. De legalábbis úgy érzem valami más valami több kell hogy legyen az életben. A Pluto a hiányzó láncszem, a Forráshoz való csatlakozás.

A bennünk lévő tudat-tartalom két részre osztható minden életben. Az emberi tudatba befogadott (úgynevezett tudatos) rész és a tudattalan, vagy tudat-alatti rész, amelyet még nem fogtunk, fogadtunk be az emberi tudatosságunkba. Attól még az ott van, és meghatározza a lelkünket, a tudattalanba lévő vágyakat, amelyek mozgatnak minket. Az életünk egyik alapvető célja az az hogy mind nagyobb részt befogadjunk, az emberi úgynevezett egocentrikus részbe abból ami a lélek teljes tudattartalmában van, vagyis a tudattalanban és a tudatalattiban. Azok a lények, akiket megvilágosultaknak hívnak, azok pontosan azt érték el fejlődésük során, hogy minden részt, amely a tudattalanban volt a lélekben azt a tudatba emelték, és ez által teljes totális tudatosságot értek el. Ezáltal Isten-tudatosságra emelkedtek, eggyé váltak a Forrással, amely teremtette őket és minden mást. Más szóval a lelkük azonossá vált a tudatosság útján a Teremtő erővel, akaratuk eggyé vált a Teremtő akaratával.

A Pluto korelációja a lélek maga. A helyzete a jegyben, a házban a többi bolygóhoz fantasztikus módon feltárják a lélek a bennünk lévő tudat tartalon alapjait. A Pluto mutatja, hogy honnan jön a lélek és hová tart, mik a benne levő kívánságok és vágyak, amelyek irányítani, kormányozni fogják az adott életet, és minden de minden más eleme a horoszkópban ennek az alapvető hatalmas mozgatóerőnek a tükrében történik. A Pluto megértése egyenlő a lélek megértésével. A lélek indítékai nem tudatosak Pluto a tudat alattiból működik és meghatározza, azt hogy milyen a tudatra feljövő, vágyak motivációk, kívánságok fognak megjelenni az adott emberi lényben. Az élet és a lélek célja a fejlődés. Amikor tudatosan is megértjük, hogy a saját lelkünk merre is akar fejlődni. és miért, óriási lépéseket teszünk saját evolúciónk érdekében. A legmegdöbbentőbb ebben az hogy amikor egyesülünk tudatosan is ezzel a tudattalanban meglévő kívánsággal az életünk gyökeresen megváltozik belülről, és ennek tükreként kívülről is .A gyógyulásunk felgyorsul az életünk beteljesedik és az a hiányérzet vagy értetlenség amit sok esetben eltakarni próbálunk végre megszűnik és a világ mintha helyére zökkenne hirtelen. A Pluto generációs bolygó. Természetesen egy adott generációnak feladata és mély belső kívánsága van, ( és a maga módján mindegyik lélek különböző, mint egyén ) Az önkifejezése mindegyikben másként nyilvánul meg.

A lélek egy ELIDEGENÍHETETLEN ÉS ELPUSZTÍTHATATLAN TUDATTARTALOM amelynek saját individualitása és azonossága van, amely sérthetetlen marad életről életre.

A Pluto kettős bolygó a hiányzó láncszem A lélekben kétféle vágy létezik. Egyfelől, hogy elkülönülve önmagát megélhesse, megtapasztalhassa, tehát SZEPARÁLÓDIK attól, ami teremtette, amiből ered .A másik vágy ezzel ellentétes, vagyis hogy ÖSSZEOLVADJON, KAPCSOLÓDJON, VISSZAMENJEN, EGYÉ VÁLJON, azzal, ami teremtette, az eredetével.

A Szaturnusz meghatározza a határait a tudatos tudatnak. Az Uránusz jelzi az individuális tudattalant és tudatalattit A Neptunusz a kollektív tudattalant, míg a Pluto a lelket magát. A Hold, mint belső önkép hasonlít a lencséhez. A lencse nélkül, nem lenne semmi a vetítővásznon, hiába van meg minden egyéb a filmhez

Mind az a tudás, ami a logikus elménkben van, szinte NULLA ahhoz képest, ami bennünk van egy másik szinten…a tudattalanban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELHASZNÁLT IRODALOM

Dr Janák L: Asztrológiai körséta

Dubravszky L- Dr Eörssy J : A tradicionális asztrológia tankönyve

Péter Orban: A pluto a lelkünkben rejtőző démon

Josephus: A változás örvényében

Pauline Stone: Kapcsolatok asztrológia karma

Parker, Julia és Derek: Asztrológia

Takács Tibor: A fejlődés iskolája 1-2

Stephen Arroyo: Asztrológia, pszichológia, és a négy elem

A horoszkóp értelmezése

Kapcsolatok és életciklusok

Asztrológia, karma átalakulás

Jeffrey Wolf Green. Evolúciós asztrológia

Fritz Brunhüber: Pluto az új bolygó

A Baktai Ervin Asztrológiai Egyesület Lapja: Asztrológiai Tükör

 

Üzenőfal

Vendég: Elloptad a cikkemet te geci kurva!a régi Mandala lapból Illett volna feltüntetni a forrást ! Legalább !
Vendég: Kedves Zsuzsa!Köszönöm szèpen a nagyszerű olvasnivalòkat.Jò egèszsèget kìvànok!Katalin
Vendég: Kedves Zsuzsa!

Olvastam a Trutina Hermetisz féle aszcendens meghatàrozàs mòdszeréröl.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3. mikor a radix hold és az Asc vagy Desc különbségét kell kiszàmolni, ott az Asc vagy Desc - st melyiket kell a szü

Vendég: vagy szívesen felvenném máshol a kapcsolatot
Vendég:
Vendég: Ha van kedve írjon nyugodtan ide
Vendég: Megakadt a szemem az előző vendég üzenetén. Nekem is jövő januárban kerül együttállásba a tranzit Szaturnusz, és Plutó az aszcendensemmel. Érdekelne milyen tapasztalatai vannak. Szívesen folytatnék eszmecserét:
Vendég: Bocsánat az előbbi bejegyzésben elfelejtettem írni, hogy a transit szaturnusz és plutó van a radix szerinti 12-es házban és onnan érik el jövő január közepén az ascendensemet, konjugálnak majd rajta..
Vendég: Kedves Zsuzsa! Bak 23 fokon van az ascendensem, és a plutó illetve a szaturnusz is a 12-es házban van, 2020 január közepén konjugálnak az ascendensemen....Radixom szerint szűsz-ben 8-as házban van a plutóm. Igyekszem a változásokat pozitívan


minden üzenet új üzenet