tpzs@freemail.hu        turcsanyine.perge.zsuzsanna
TURCSÁNYINÉ PERGE ZSUZSANNA OKLEVELES ASZTROLÓGUS SZOLNOK SZANDAI S. U. 35.
BEJELENTKEZÉS: 06 30 482-6438 VÁROM KEDVES ÜGYFELEIMET MOST MÁR SKYPE-ON IS
 
 

Cikkek:

Témakörök Tanulmányok

Programok:

Chart
Tanulmányok

AZ OROSZLÁN KORSZAKTÓL
A VÍZÖNTŐ KORSZAKIG
/A precessió lényege/


A precessió a (KOS 0 fok) tavasz pont vándorlása, ami a föld tengelyforgásának a következménye. A föld tengelye, ugyanúgy, mint a búgócsiga forgása közbeni tengelye, egy kört ír le. Ebből kifolyólag, a tavaszpont (KOS 0 fok) is vándorol a csillagképekben, a jegyekkel ellentátes irányba.
Évente 50 percnyit az-az 72 év alatt 1 fokot = 1 világnap = egy átlag ember életkor.
2160 év alatt 1 állatövi jegyet = 1 világhónap

Egy-egy világhónap a korzsakok válltakozását hozza magával
OROSZLÁN KORSZAK = Arany korszak =Atlantisz ideje = Krisztus előtt 11171-9011-ig
RÁK KORSZAK = Ezüst korszak = Krisztus előtt 9011-6851-ig
IKREK KORSZAK = Bronz korzsak = Krisztus előtt 6851-4691-ig
BIKA KORSZAK = Egyiptomi kultúra = Arany bika = Krisztus előtt 4691-2531-ig
KOS KORSZAK = Görög római birodalom és kultúrája = Krisztus előtt 2531- 371-ig
HALAK KORSZAK = Vallás, kereszténység kialakulása = Krisztus előtt 371-1789-ig
VÍZÖNTŐ KORSZAK= Forradalmak, hirtelen változások= Krisztus után 1789-3949-ig

25920 év = Nagy napév = Ennyi idő alatt járja körbe a precessió az ekliptikát .25920-szor veszünk egy nap levegőt
1 perc alatt 18-szor veszünk levegőt , ha ezt megszorozzuk 4-el = 72 (4 perc alatt megy egy fokot az ASC) Ha 4 percnél pontatlanabb a születési időpont, akkor PRIMER DIREKCIÓBAN, már 1év elcsúszás is lehet az esemányekben.

Jelenleg a VÍZÖNTŐ korban élünk a Fracia forradalomtól számitjuk. Az uránuszi energiák (a vízöntő ura az uránusz és a szaturnusz ) globálisan belevésődtek a mindennapi eletünkbe. A technikai vívmányok ( a számítógépek, az Internet, az űrkutatás stb, óriási szakadékot képezve ember és ember között. De óriási lehetőségeket is azoknak, akik fel tudják venni a bolygó által diktált ritmust. A VÍZÖNTŐ KOR katonája (KOS) hiper modern eszközökkel vívja csatáját, számítógépes távvezérlésű bombákkal, semmisíthet meg falvakat, városokat, népteleníthet el országokat , ha parancsot kap rá.
A VÍZÖTŐ KOR írója, szónoka ( a szenzáció hajhász IKREK) a tevízión, a rádión, az interneten keresztül hülyíti a jónépet felszínes okoskodó ismereteivel. Ha pedig kereskedik, akkor minden lehetséges csatornát megtalál, hogy ránk tukmálja eladhatatlan termékeit.
Ezt megelőzően a HALAK korszakban a vallás, a hit mozgatta a világ szemléletét. A vallások kiteljesedése volt jellemző erre az időszakra. Krisztus volt a kor vezér egyénisége. A HALAK kor katonája (KOS) vagy keresztes lovag, vagy Allah nevében a vallás jelentette a döntő szerepet. A HALAK kor írója az (IKREK) a valllásról ír, a híreket pedig rend szerint egy személyben pengetve mondja el. ( Tinódi Lantos Sebestyén)
A KOS korszak időszaka a hősök a hároszok kora, erre az időszakra tehető, a Görög és római birodalom alakulása., és kiteljesedése.Természetesen ennek a korszaknak jelentős személyisége: Mózes, a törvényeivel, ami máig is érzékelhető, a keresztény kultúra által. A szemben lévő jegy minden esetben beleszól a korszakok alakulásába. A KOS-al szemben a MÉRLEG jegy ami fontossá teszi az igazság és a törvények megjelenését. A KOS korszak írója, ha IKREK jegyében született, vagy a hősökről ír, vagy a görög tragédiákat, vagy a római jogot önti formába.
Az ezt megelőző BIKA korszak jellemzője az anyagból való szépet és maradandót alkotni. Az Egyiptomi kultúra, a maga monumentális kőépítményeivel, képekből áll az írás is és esztétikailag kifogástalan. A szemben lévő jegy a SKORPIÓ, a maga túlvilági, misztikus jellegével szinesíti az Egyiptomi kulturát. A fáraó katonája (KOS) meghalt, illetve az egész hadsereget lemészárolták az uralkodó halála napján, és eltemették a fáraóval együtt..Így mutattak síron túli hűséget a kornak megfelelően. Az írnok (IKREK) kőtáblára véste mondandóját, és így adta tudtára a világnak milyen események történtek és a túlvilági törvényeket a földi törvényekre alkalmazva hieroglifákkal, vénuszi nódon.
Ezt megelőzően az IKREK KOR-ban keletkezik az írásos történelem. A Sumér, Asszír és Babiloni kultúra emlékeztet az írás kezdetére. Fontos a kereskedelem, a kapcsolatteremtés és a forgalom.
Tehát az IKREK jegyú mindig IKREK marad, de a kornak megfelelően lesz írnok. A KOS jegyű katona lesz, a kornak megfelelően: keresztes lovag vagy idegen légiós stb.
A precesszió mindig a társadalom és a történelem szinterén nyilvánul meg, és csak közvetetten van befolyása a jegyekben született emberekre.

Üzenőfal

Vendég: Elloptad a cikkemet te geci kurva!a régi Mandala lapból Illett volna feltüntetni a forrást ! Legalább !
Vendég: Kedves Zsuzsa!Köszönöm szèpen a nagyszerű olvasnivalòkat.Jò egèszsèget kìvànok!Katalin
Vendég: Kedves Zsuzsa!

Olvastam a Trutina Hermetisz féle aszcendens meghatàrozàs mòdszeréröl.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3. mikor a radix hold és az Asc vagy Desc különbségét kell kiszàmolni, ott az Asc vagy Desc - st melyiket kell a szü

Vendég: vagy szívesen felvenném máshol a kapcsolatot
Vendég:
Vendég: Ha van kedve írjon nyugodtan ide
Vendég: Megakadt a szemem az előző vendég üzenetén. Nekem is jövő januárban kerül együttállásba a tranzit Szaturnusz, és Plutó az aszcendensemmel. Érdekelne milyen tapasztalatai vannak. Szívesen folytatnék eszmecserét:
Vendég: Bocsánat az előbbi bejegyzésben elfelejtettem írni, hogy a transit szaturnusz és plutó van a radix szerinti 12-es házban és onnan érik el jövő január közepén az ascendensemet, konjugálnak majd rajta..
Vendég: Kedves Zsuzsa! Bak 23 fokon van az ascendensem, és a plutó illetve a szaturnusz is a 12-es házban van, 2020 január közepén konjugálnak az ascendensemen....Radixom szerint szűsz-ben 8-as házban van a plutóm. Igyekszem a változásokat pozitívan


minden üzenet új üzenet